Upoznajte zvijezdu među papagajima. Ma kakvu zvijezdu – superzvijezdu.

Papagaj Disco pjeva za vas!

Mužjak tigrice koju vlasnici zovu Disco ne samo da priča već zna tekst i melodiju nekoliko poznatih muzičkih hitova. Papagaj Disco je za kratko vrijeme postao prava internet senzacija.

Do sada je upamtio preko 80 fraza, melodija i pjesama te postao jedan od najpoznatijih kućnih ljubimaca na internetu.

papagaj-disco

Upoznajte zvijezdu među papagajima

Ako se pitate koju vrstu muzike papagaj Disco voli da sluša, odgovor je sve, od hip hopa do rocka. Omiljenje pjesme ovog papagaja su  glavna tema iz dječijeg filma “Flintsones” koju najčešće pjeva, a na svom repertoaru ima i jednu od pjesama Rolling Stounsa, kao i jednu rep pjesmu grupe Vanila Ice.

Kada sam ga je donijela kući,  Disco je imao samo četiri mjeseca. Poslije tri nedjelje izgovorio je svoje prve riječi: “Lijepa ptica”. Zatim je počeo da ponavlja fraze koje su izgovarali ukućani i da imitira zvukove, zvučne efekte i pjesme koje su dopirale do njega, kazala je njegova vlasnica Džudit.

Disco je zaista poseban, jer do sada nije zabilježeno da ova vrsta uspije naučiti ovoliko riječi. Ovaj slatki papagaj je načio da mjauče kao mačka, laje kao pas pa čak i da imitira Arnolda Schwarzeneggera. Njegova facebook stranica trenutno ima više od 200.000 ljudi