Ljubav prema životinjama ponekad umije biti zaista čudna i suditi po ovim slučajevima skupa. Ovi ljudi su svoju ekscentričnost pokazali kroz svoje kućne ljubimce koji su zaista neobični. Za posjedovanje ovih životinja u mnogim zemljama je potrebna posebna dozvola i novčana naknada.

Da li ove životinje uživaju sa svojim vlasnicima, prosudite sami.

MRAVOJED

egzotične -životinje-salvador-dali-mravojed

Salvador Dali u šetnji sa svojim ljubimcem

Slavni slikar Salvador Dali imao je mravojeda kao kućnog ljubimca i ponosno ga je pokazivao na ulici, a jednom prilikom je svog ljubimca ovjekovječio i na platnu. Surlasta njuška, čupavi rep  dovoljan su dokaz da mravojede smatramo i više nego simpatičnim. Samotnjaci kakvi jesu, združuju se samo prilikom parenja, nakon čega ne ostaju zajedno. Nemaju zube i čulo vida im je loše, ali zato imaju perfektan njuh i sluh.

egzotične-životinje

Kao jedan od najspecifičnijih jezika u životinjskom carstvu, jezik mravojeda može da poraste čak 60 centimetara i opremljen je izuzetno lepljivom pljuvačkom

Zbog nezgodnog karaktera i kandži oštrih poput noža, mnogi ove egzotične životinje ne preporučuju kao ljubimce.

SAVANNAH MAČKA

egzotične-životinje-mačka

Prvi Savannah mačić prema podacima TICA -e okotio se u aprilu 1986. Nastao je ukrštanjem domaće mačke i afričke divlje mačke.

Ova mačka je omiljena hibridna vrsta nastala ukrštanjem divlje afričke i domaće mačke, tasavana (Savannah). Iako dijeli gene sa divljim vrstama, neobična je i cijena ovog ljubimca, koja može dostići i vrtoglavih 35.000 dolara.

LJENJIVAC

egzotične-životinje-lenjivac

Zbog svog umiljatog pogleda, sporih pokreta i tihe pojave lenjivci sve češće postaju kućni ljubimci.

Oni su mazni, razigrani i pitomi. Nisu najbrže i opake životinje, te, uprkos stereotipima, vrlo čisti. U prirodi ljenjivci većinu života provode na stablima u prašumi, tako da im je potrebno  stablo i u novom domu. Ljenjivci su postali izuzetno popularni u posljednje vrijeme zbog svog izgleda i načina života.

VIDEO: Upoznajte lenjivce

KAJMAN

egzotične-životinje-aligator

Japanac Nobumitsu Murabayashi svakodnevno šeta kajmana dugačkog dva metra i teškog 46 kilograma.

U većini zemalja su ilegalni kao kućni ljubimci.  Zahtijevaju posebnu rasvjetu, smještaj, hranu i temperaturu.

Da li ove egzotične životinje treba da budu kućni ljubimci?

Ove egzotične životinje u velikom dijelu svijeta su zabranjene i za njihovo držanje biste mogli platiti velike kazne. Ipak, u nekim zemljama uz određenu sumu novca možete dobiti dozvolu za držanje ovih bez sumnje preslatkih životinja.

Pitanje je: Da li su ove životinje uistinu srećne u kućnim uslovima?