U stranim zemljama često se dešava da vlasnici svoje kućne ljubimce uključe u testament. Tako su ovi papagaji dobili pravo malo bogatstvo.

Nakon smrti milionerka iz Njujorka Lesli Mendel ostavila je fond od 100.000 dolara za čuvanje njena 32 papagaja. Fina cifra, zar ne?

Mendel je u testamentu imenovala sve svoje papagaje, među kojima su Niki, Zara i Zak, a zatražila je da se da vodi briga i o njenoj mački Kiki i psu Frostiju, prenio je Njujork Post. Svojim kućnim ljubimcima ostavila je i kuću u Ist Hemptonu čija vrijednost se procjenjuje na četiri miliona dolara.

Lesli Mendel vodila je firmu za prikupljanje sredstava, a sama je zaradila 5,3 miliona dolara.

papagaj-testament

Lesli Mendel ostavila je fond od 100.000 dolara za čuvanje njena 32 papagaja

Dva miliona dolara za maltzericu Trouble

Ovo nije prvi slučaj da vlasnik svojim ljubimcima ostave dio imovine ili pozamašnu sumu novca. Ženka bijelog maltezera po imenu Nevolja (Trouble) naslijedila je od svoje vlasnice Lione Hemsli 12 miliona dolara, ali je odlukom suda ovaj testament  proglasio nevažećim i pas je dobio dva miliona dolara.

Maltezerica Nevolja je bila poznata po tome što je napadala  sve ljude osim Lionu. Posljednje godine provela je na Floridi okružena luksuzom u jednom od hotela koji su pripadali Helmslijevoj, trošeći 100.000 dolara na šišanje, održavanje krzna, hranu i na obezbjeđenje.