Heroji mogu biti mali i veliki, veličina uopšte nije bitna, ono što je bitno kod herojskog čina je srce. Ovaj pas je pravi dokaz za to.

Pas heroj uskočio u bazen kako bi spasio svog najboljeg prijatelja (VIDEO)

Heroji mogu biti mali i veliki, veličina uopšte nije bitna, ono što je bitno kod herojskog čina je srce. Ovaj pas je pravi dokaz za to. Smokey i Remus dva su psića koja dijele isti dom. Jedna od dražih aktivnosti im je druženje u bazenu. No, Smokey nije dobar plivač i njegovi odlasci u bazen svode se na stajanje na stepenicama. Jednog dana je otišao predaleko i nije se mogao izvući iz vode. Malo je nedostajalo da izgubi bitku te da se utopi, ali u najgorem trenutku pojavio se heroj koji je spasio stvar.

Njegov prijatelj Remus uočio je sve na vrijeme i uskočio u bazen kako bi mu pomogao. Njegovi su vlasnici u tom trenutku bili u kući i nisu primijetili šta se događa. No, čupavi heroj spasio je stvar na vrijeme i zbog svog čina je postao slavan na društvenim mrežama. I mi smo odlučili prenijeti njegovu priču kako bismo još jednom dokazali da su psi zaista naši najbolji prijatelji i zaštitnici. Sigurni smo da je Smokey zahvalan na ovako divnom prijatelju te da će ubuduće više paziti!

Izvor: index.hr/ljubimci