Patuljasta svinja je izuzetno inteligentna životinja. Pametnije su čak i od pasa, što znači da ih možete naučiti raznim naredbama.

Patuljasta svinja kao kućni ljubimac

svinja-pig

Uzgoj patuljastih svinja nije kao uzgoj običnih svinja.

Patuljaste svinje neobična su vrsta kućnih ljubimaca, a razbijaju sve predrasude: uredne su, ne smrde, ne puštaju dlaku, nisu bučne i nisu zahtjevne, a opet su razigrane, srećnei vole se maziti. One su, iako ne vlada takvo mišljenje, iznimno inteligentne životinje, pametnije čak i od pasa, što znači da ih možete naučiti naredbama, a one će slušati i uzvratiti svojim impozantnim karakterom.

Uzgoj patuljastih svinja nije kao uzgoj običnih svinja. Vijetnamske i kineske svinje najpopularnije su na svijetu. Životni vijek im je od dvanaest do osamnaest godina, ali mogu doživjeti i duže. Težina im je cca trideset kilograma. Svinje imaju nezasitan apetit, a zbog svoje domišljatosti lako će pronaći hranu.

Patuljaste svinje možete hraniti raznim povrćem, ali i hranom iz pet centra. Hranu joj možete naručiti putem interneta ili nabaviti u specijalizovanim prodavnicama za kućne ljubimce. U šetnji će grickati travu. Slatko voće je bolje izbjegavati, iako bi im ukus odgovarao. Male svinjice se mogu pronaći putem web tražilica.

Izvor: zivotistil.rtl.hr