Spavajte pored psa – da, dobro ste čuli! Ako ste od onih vlasnika koji svog ljubimca na spavanje šalju u dnevnu sobu ili hodnik, možda bi trebalo da razmislite nakon čitanja ovog teksta.

Spavajte pored psa

psi-pas-spavanje

 Spavanje pored psa može da ima pozitivan efekat na naše zdravlje.

 

Studija koju su sproveli stručnjaci s Mejo klinike u Arizoni pokazala je da spavanje pored psa može da ima pozitivan efekat na naše zdravlje. Istraživači su pokušali da dođu do saznanja da li spavanje u istoj sobi sa psom poboljšava ili narušava san.

Četiri mjeseca su pratili vlasnike koji sobu dijele sa svojim ljubimcem. Vlasnici su tokom noći nosili akcelerometar (uređaj koji mjeri ubrzanje), dok su njihovi ljubimci imali sličan uređaj koji je biljležio njihov san.

Studija je pokazala da će, bez obzira na to o kakvom je psu riječ, osoba koja dijeli sobu sa životinjom imati kvalitetniji san.

– Većina ljudi vjeruje da ljubimci remete njihovo spavanje – rekao je specijalista za san Luis Kran. – Međutim, otkrili smo da većina njih zapravo osjeća komfor i sigurnost dok spava u istoj prostoriji sa svojim ljubimcem.

Stoga, spavajte pored psa i ne brinite za kvalitetan san!

Izvor: petmagazine.rs